menu

Shkencë

Math, Astronomi, Fizikë dhe shumë më tepër

 

Shpjegoni presion për fëmijët tuaj

Mësojnë për fëmijët shkencën tuaj në një mënyrë qesharake

Presioni është një madhësi intensive fizike definohet si raport ndërmjet formën e forcës që vepron orthogonally në një sipërfaqe dhe zona e saj.

Nëse ju shpjegoni presionin në këtë mënyrë djali juaj do të jetë jo vetëm i mërzitur, por ai gjithashtu nuk do të mësojnë asgjë.

Merrni një tas, pak ujë, një qiri dhe një shishe qelqi.

Watch video për të gjetur se çfarë po ndodh dhe se si presion po vjen.

Ju do të jetë i habitur dhe ju do të jetë në gjendje për të replikuar këtë eksperiment të mësojnë fëmijët tuaj se si funksionon presioni.

Çfarë je duke pritur? Përgatitja gjithçka që ju nevojitet për të mësuar fëmijët tuaj se si punon me presion dhe amaze ata aq shumë sa që ata do të mësojnë dhe të krijojnë kureshtjen e duhur në to.

Lini një koment

 

Bashkohu Top video tutorial

 

 

×