мени

наука

Математика, астрономија, физика и многу повеќе

 

Како мотори работа

Откриеме сите тајни на пукне моторот

Секој ден ние се наш автомобил, го постави во движење и да возат. Но, дали ние некогаш сте се прашувам како се движи автомобилот?

мотор со внатрешно согорување овозможува да го конвертирате во хемиска енергија, опседнат со смеса од воздух-гориво во механички работа ставени на располагање на коленестото вратило и воопшто на системот за пренос.

Тоа, рече чини дека е многу едноставна, но во овој туториал ќе дознаете како да се направи оваа реализација служи многу делови кои вршат различни функции во рамките на моторот и на физичките закони кои го регулираат.

Љубопитни? Клик на видеото и да учат за моторот на вашиот автомобил!

 

Остави коментар

 

Зачлени Топ Видео Почетен курс

 

 

×