мени

наука

Математика, астрономија, физика и многу повеќе

 

Објаснете притисок со вашите деца

Учат да ги вашите деца науката во еден забавен начин

Притисокот е интензивна физичка големина дефинира како однос помеѓу формата на сила дејствува ортогонално на површина и нејзината површина.

Ако објасни притисокот на овој начин вашиот син ќе биде не само досадно, но тој, исто така, нема да научат нешто.

Земете една чаша, вода, свеќа и стаклено шише.

Погледнете го видеото за да дознаете што се случува и како притисок доаѓа.

Вие ќе бидете воодушевени и ќе биде во можност да се реплицираат овој експеримент да ги учат вашите деца како работи под притисок.

Што чекаш? Подгответе се што ви треба да ги учат вашите деца како функционира притисокот и воодушевувајте нив толку многу што ќе научат и да се создаде вистински куриозитет во нив.

Остави коментар

 

Зачлени Топ Видео Почетен курс

 

 

×