мени

DIY & Bricolage

DIY & Bricolage

Fornitures, матрици, Дом и градина и многу повеќе

 

Направете свој роботска рака

Неверојатна робот направен со картон и шприцеви

Не ајде! Видео вака навистина ни се хипнотизирам! Јас мислев дека е невозможно да се создаде механичка рака дома дека навистина може да се движи благодарение на хидрауличниот систем.

Мислев дека тоа е невозможно, барем за нас обичните смртници.

Но, не само што е можно, но за да го направи тоа што нема да има потреба карбон-фибер, кевлар или други скапи материјали, но само картон а некои шприцеви!

Апсурдно, нели? Погледнете го ова видео, но да се биде внимателен кога ќе почнете да го гледате вие ​​не може да се избегне за да почне да работи за да се изгради својата роботска рака и импресионира пријатели и роднини!

Остави коментар

 

Зачлени Топ Видео Почетен курс

 

 

×